HARELBEKE – Per 1 januari van dit jaar heeft Dirk Decoster als CEO van Agristo de plaats geruimd voor een duomanagement onder leiding van Hannelore Raes en van Filip Wallays. Om hun entrée te vieren samen met hun meest sportieve medewerkers, trokken ze er een dag op uit om deel te nemen aan een best zware bostrail in Houffalize, hartje Ardennen.

De boog moet niet altijd gespannen zijn, bedachten Hannelore Raes Filip Wallays, en dus trokken ze samen met enkele tientalen medewerkers hun sportieve kleren aan. De trail van Houffalize staat bekend als erg zwaar: een bosloop van 17 kilometer met liefst 670 meter aan ‘hoogtemeters’. Het parcours loopt langs landbouwweggetjes, langs akkers en weiden, door het bos, langs kleine waterloopjes, enzovoort. Alle Agristo medewerkers trokken zich perfect uit de slag. Het dagje uit startte in de vroege ochtenduren in Harelbeke, van waar het met de bus richting Ardennen ging.

De nieuwe managers zagen dit event als een heuse teambuilding. Het is bekend dat ‘samen sporten’ ook voor een betere en hechtere band kan zorgen bij bedrijven. De aanwezige medewerkers van Agristo keken alvast op van de sterke sportieve prestatie van hun nieuwe bazen, die op hun beurt kunnen rekenen op meer respect. “Het doel van dergelijke wedstrijden is meestal niet om de eerste te zijn, maar gewoon om het te doen”, heet het bij Agristo. “Zo’n event brengt mensen ook dichter bij elkaar, zeker als het plaats vindt in de natuur, met een beperkt aantal deelnemers, en met een extra lage toegangsdrempel. Sowieso is het creëren van een goed gevoel één van de absolute hoekstenen van ons HR-beleid.”