Nieuw concept “quadruple helix” moet braindrain tegengaan

QUADRUPLE HELIX beeldIMG_6925

Sinds de start van de derde bachelor toegepaste economische wetenschappen aan de Kulak, trekt de faculteit “Economie en Bedrijfswetenschappen” volop de kaart van het ondernemerschap en wil ze dit ook uitdragen naar de studenten. Binnen dit kader werd in samenwerking en met steun van Voka West-Vlaanderen, Stad Kortrijk, Ekonomika Alumni West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen een nieuwe formule en dito event op poten gezet: het zogenaamde quadruple helix event “Kere ekje were!”. Quadruple helix verwijst naar de vier betrokken partijen: ondernemers, academici, politici én studenten en naar het belang van samenwerking en interactie tussen deze partijen. Op het event, dat gisteren plaats vond op de universitaire campus, werd gewerkt rond één centraal thema: de braindrain binnen de regio, vandaar ook de titel ‘Kere ekje were!’.

De deelnemers zullen zich buigen over de vragen: hoe kunnen we van een braindrain naar een braingain gaan voor onze regio, hoe kunnen we onze studenten begeesteren over de troeven van onze regio, welke aantrekkingskracht heeft onze regio en waar liggen er opportuniteiten?

Margot Desmet mocht de studenten vertegenwoordigen, Vincent Van Quickenborne was de politicus van dienst en de tandem Jo Libeer-Peter Vyncke Vyncke Energietechniek) mocht vanuit de ondernemersveld wederwoord bieden. De conclusies van de avond werden geformuleerd door gedeputeerde Jean de Bethune. (KC)