De gezamenlijke raden van Tourcoing, Roncq en Neuville-en-Ferrain hebben akte genomen van de officiële openingsdatum van het mastodont-winkelcentrum dat straks de deuren opent, pal op de grens tussen West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Het gigantische nieuwe winkelcentrum gaat straks -op 18 oktober- van start onder de vlag en de noemer “Promenade de Flandre”. De eerste plannen dateren van tien jaar terug, het bewijs dat de administratieve molen in Frankrijk ook erg traag draait.

Volgens de winkeliers, die investeerden in het project, had de site al eind augustus de deuren kunnen openen. Het probleem is echter dat de toegangswegen niet helemaal klaar zullen zijn om de te verwachten trafiek in goede banen te loodsen. Vandaar dat de besturen van Tourcoing, Roncq en Neuville-en-Ferrain betrokken werden bij de aankondiging van de officiële openingsdatum. Ze maken zich mee sterk dat 18 oktober haalbaar is.

Promenade Flandre zal een brede waaier aan winkels aanbieden: interieur, ontspanning, mode. Het nieuwe winkelcentrum heeft torenhoge ambities en wil alle andere winkelcentra in het grensgebied het nakijken geven. Deze week, op 5 juli in de namiddag, wordt ook een jobbeurs georganiseerd.