Nieuw te bouwen Ibis-hotel in Brugge al voor een derde verkocht

De inwoIBJ vooraanzichtners van Brugge en omgeving geloven in de komst van het nieuwe ibis Budget-hotel langs de E40 in Jabbeke, vlak bij het Total-tankstation en recreatiepark Klein Strand. Dat is de voornaamste conclusie na de eerste verkoopronde van ontwikkelaar Bricks & Leisure Vastgoed. Die verkoopt de hotelkamers van het nieuwe snelweghotel aan particuliere investeerders. Momenteel zijn 28 van de 80 kamers, iets meer dan een derde dus, verkocht aan inwoners van en rond Brugge en Jabbeke. “Dat doet ons uiteraard heel veel plezier, want het bewijst dat de regio de komst van het nieuwe hotel genegen is”, zegt salesmanager Cedric Boone. “We hebben ons in onze eerste verkoopfase specifiek gericht tot inwoners van Brugge en Jabbeke omdat zij de regio en de lokale noden als geen ander kennen. Kennelijk begrijpen ze dat de vraag naar kwalitatieve verblijfsaccommodatie naast Vlaamse snelwegen groot is. Bovendien is er nood aan alternatieven voor de dure Brugse centrumhotels.”

De bouw van ibis Budget Brugge-Jabbeke, dat tachtig kamers telt, start volgens de planning in de tweede helft van dit jaar. Eind 2017 moeten de deuren openen. “Als eerste snelweghotel voor wie vanuit Frankrijk ons land binnenrijdt, mikken we op verschillende doelgroepen”, legt Boone uit. “Op weekdagen willen we vooral zakenreizigers en passanten aan wie we ook drie seminarieruimtes bieden. Tijdens de weekends richten we ons meer tot toeristen.”

De de kust en Brugge trekken jaarlijks om en bij de acht miljoen bezoekers, wat goed is voor ruim twee miljoen overnachtingen. “Citytrippers die de dure centrumtarieven willen vermijden, zijn bij ons aan het juiste adres”, zegt Boone nog. “Vooral buitenlanders gaan vaak op zoek naar budgetvriendelijke hotels. Dat de verkoop van de hotelkamers zo vlot loopt, hoeft trouwens niet te verbazen. Beleggers weten dat hotelvastgoed in en rond Brugge een goudmijn is, want door het steeds stijgende aantal toeristen is de Brugse hotelmarkt een van de meest stabiele van West-Europa.” Projectontwikkelaar Bricks & Leisure heeft West-Vlaamse aandeelhouders. (KC)