Nieuwe CEO en investeerder bij Vincent Sheppard

IMG_4791Het Belgische nichebedrijf Vincent Sheppard heeft met Vlerick-boy Jos Destrooper een nieuwe manager en een een nieuwe investeerder in huis gehaald. Hij werkt, zowel operationeel als op het vlak van aandeelhouderschap (fifty-fifty) in tandem met de familie Claeys. Destrooper komt overgestapt van bij Lotus Bakeries.

Het Lloyd Loom-meubelmerk Vincent Sheppard wil gaan voor nieuwe groei en een reeks nieuwe producten. Met handelsingenieur en Vlerick-boy Jos Destrooper krijgt Coralie Claeys, die de zaak alleen leidde, versterking. Zegt Coralie Claeys: “Eindelijk kan ik me nu helemaal toeleggen op wat ik eindelijk liefst wil doen: productontwikkeling, innovatie.”

Het Lloyd Loom-procédé (zitmeubelen van geweven papier) is een Amerikaanse uitvinding die dateert uit 1917. Na de enorme populariteit tot diep in de jaren zestig, kwam de terugval. In 1992 besloot de Kortrijkse ondernemer Vincent De  Schaepmeester (vanwaar de naam Vincent Sheppard)de techniek opnieuw te lanceren en te integreren in een designmeubel. In 2002 werd de familie Claeys (Cennini Holding) voor 100 procent eigenaar. Dertien jaar later is het meubelmerk niet alleen wereldwijd marktleider met een omzet van circa 10 miljoen euro en 50.000 stuks per jaar, maar ook zowat de laatste der Mohikanen in deze niche. Vincent Sheppard heeft zijn hoofdzetel in Spiere en een demowinkel in Kortrijk. (KC)