Het Belgische keuken- en interieurdesignbedrijf Obumex uit Staden is een absolute stijl- en kwaliteitsreferentie. Sinds 1996 staat het merk ook internationaal stevig op de kaart, vooral dankzij een unieke collectie signature keukens. Voor de ‘limited edition’ keukenconcepten werkt Obumex steevast samen met ronkende namen uit de internationale design-en architectuurwereld zoals John Pawson, Joseph Dirand, Glenn Sestig en Patrick Gilles & Dorothée Boissier en sinds kort ook met de Franse topnaam Bruno Moinard.

De primeur voor de Bruno Moinard keuken van Obumex gaat deze keer niet naar Brussel, Knokke of Parijs. De eer is dit maal weggelegd voor het New Yorkse Avenue Road, de eerste officiële Obumex-verdeler in de VS en Canada. Avenue Road is een high-end keten van flagship stores voor exclusieve meubelstukken, verlichting en accessoires. De Obumex-keukencreatie van Bruno Moinard krijgt er een prominente plaats in de New Yorkse vestiging aan W 28th Street, halfweg tussen sixth en seventh avenue. Ook in de Avenue Road-store in het Canadese Vancouver zal later dit jaar de samenwerking met Obumex een tastbare vorm aannemen, net zoals dat in Toronto reeds het geval is.
Bruno Moinard, de Franse ontwerper en interieurarchitect, staat internationaal bekend staat om zijn liefde voor licht, eenvoud en tijdloze elegantie. Met deze nieuwe creatie herinterpreteren Obumex en Moinard de keuken als een decoratief object op zichzelf. Tegelijkertijd blijft Moinard trouw aan zijn geometrische licht- en lijnenspel en zijn uitgesproken voorliefde voor tactiele materialen. Dankzij een ritmische afwisseling van koper, geborsteld hout en messing creëert Moinard een betoverend effect van lichtschakeringen, die van elk verfijnd detail een steeds veranderende visuele verrassing maken.

Obumex is het levenswerk van Geert Ostyn, die al enkel jaren kan rekenen op de medewerking van de volgende generatie. Geert Ostyn heeft met Obumex aan de term “verfijnd interieur” de best mogelijke invulling gegeven.