In zijn flagship store in Brussel stelde het bekende West-Vlaamse keuken-en interieurdesignbedrijf Obumex in primeur zijn nieuwste keukencreatie voor aan een select publiek. Daarvoor wordt creatief samengewerkt met het gelauwerde Parijse design- en architectuurduo Patrick Gilles en Dorothée Boissier. Het is de zoveelste stap in een unieke collectie signature keukens. Na de nu al iconische signature edities van John Pawson, Joseph Dirand, Glenn Sestig en Vincent Van Duysen wordt deze
cocreatie met Gilles & Boissier de vijfde limited edition keuken die Obumex op de internationale designmarkt introduceert. Net als gebeurde met de voorgangers vormt ook dit exclusieve keukenontwerp een ware mijlpaal in de zoektocht van Obumex naar de grenzen van het hedendaagse keukendesign. “Op dergelijk uitzonderlijk hoog hoog niveau kunnen samenwerken met toppers, is de mooiste bekroning voor ons werk”, aldus CEO Geert Ostyn van Obumex (Staden).

Gilles & Boissier maakten de laatste jaren wereldwijd furore met hun internationaal bekroonde ontwerpen voor befaamde hotels en restaurants zoals het Baccarat Hotel in New York, het Ritz in Madrid, de Moncler shops, de Luxury Spa in Marrakech, Kinugawa in Parijs en Hakkasan in Beverly Hills. “De tijdloze en inspirerende manier waarop ze verfijnde luxe laten versmelten met esthetisch raffinement, sluit naadloos aan bij de creatieve inborst van Obumex”, aldus nog Ostyn. Met hun signature creatie voor Obumex componeren Gilles & Boissier een ravissante quatre-mains van hout, marmer, moderniteit en stijl.

foto: Annick Vernimmen