Het vijfsterren bedrijf Obumex uit Staden staat bekend voor het aankleden van topinterieurs. Minder bekend is dat het ook kantoren inricht. Obumex doet dat al langer dan van vandaag maar formuleert nu op die markt grote ambities. De klasrijke kmo wordt geleid door Geert Ostyn die van Obumex een heus succesverhaal maakte, in binnenland maar evenzeer in het buitenland. De lijst met indrukwekkende referenties voor interieur aankleding oogt lang en spectaculair.

Obumex heeft ook voor de inrichting van inspirerende werkomgevingen al sprekende referenties. Zo voerde het bedrijf al opdrachten uit voor rekening van Deloitte, vastgoedgroep Versluys, Crops, Roularta, Valcke Beton, Groep Vereenooghe uit Ieper en Verzekeringen Nuytten. Ook gerenommeerde advocaten- of notariskantoren kwam voor de creatie van een rustgevende werkplek al in Staden langs.

Dit jaar wil Obumex voluit plankgas geven met zijn “office divisie”. “De afdeling kantoorinrichting is vandaag goed voor om en bij de 4 procent maar dat aandeel moet groeien”, aldus Geert Ostyn. “We hebben de knowhow in huis, de juiste mensen en ook het juiste merkenaanbod met grote namen als Tecno, Vitra, ICF, Interstuhl, B&B Italia en Knoll. Wij hanteren daarbij een tweesporenbeleid. Alles kan, overeenkomstig onze expertise, à la carte gemaakt worden in onze ateliers in Staden. Of er kan geopteerd worden voor designcollecties die we evenzeer in portfolio hebben, en dat volgens marktconforme prijzen. Obumex duur? Men zegt dat, maar ik daag iedereen uit om er onze folder op na te slaan. U zal verbaasd opkijken. Onze ambitie bestaat er in een esthetisch aantrekkelijke werkomgeving te realiseren die werknemers echt inspireert.”
Obumex heeft zijn hoofdzetel in Staden en bijhuizen in Antwerpen, Brussel, Knokke, Parijs. Eind 2017 moet er ook een ankerpunt zijn in Gent. Geert Ostyn kan al rekenen op de input van zijn zoon Thomas.