Obumex wil op Interieur het verschil maken met Franse knowhow

obumex-portret_0897_web0Tijdens de 25e editie van Interieur staat de stand van Obumex helemaal in het teken van subtiele luxe. Verschillende grijswaarden met een zachte groenachtige reflectie zorgen zowel in de open keuken als in de zithoek met bibliotheek voor een charismatisch geheel. Een opvallende lichtarmatuur siert het verhoogde keukenplafond.

Het West-Vlaamse bedrijf ontwerpt zelf zijn luxekeukens en meubilair maar doet meer dan ooit ook beroep op Franse knowhow. Overeenkomstig het principe “twee weten meer dan één”. De gereputeerde Franse ontwerper Christophe Delcourt bracht ideeën aan voor de sofa’s, de salontafels of de zetels. In het interieur zijn de sfeermakers van dienst onder meer Bruno Moinard en het Parijse lichtbedrijf Pouenat.

Obumex wordt ongetwijfeld één van de absolute sfeermaker op Interieur 2016. Onder impuls van CEO Geert Ostyn heeft de kmo uit Staden zich met zijn vijf sterren keukens en interieurinrichting zowel in eigen land als in het buitenland een hele reputatie opgebouwd bij le beau monde.  Obumex tekent voor een top interieur op maat. Eli Ostyn richtte in 1960 Obumex op. Het familiebedrijf startte aanvankelijk met het aanmaken van schoolmeubilair, maar de zuiver vormgegeven keukens volgden snel. Na enkele decennia kwamen de uitgelezen meubelcollecties waardoor het bedrijf zich kon focussen op interieurinrichting zoals Obumex dat vandaag nog altijd doet. Ruim 35 jaar staat Eli’s zoon, Geert Ostyn, aan het roer en groeide Obumex inmiddels uit tot een gedreven organisatie van meer dan honderd gepassioneerde medewerkers. Vandaag treedt met Thomas Ostyn, de derde generatie aan om zo het werk en de kennis van zijn voorgangers verder te ontwikkelen. (KC)