Obumex zet alweer de toon van de vernieuwing

Obumex_glenn sestig_visual A high res 20150707Tijdens het recente Antwerp Art-weekend lanceerde Obumex uit Staden zijn nieuwste signature kitchen van de Belgische architect Glenn Sestig. Hij bedacht een compacte keuken, die tegelijk een “roomdivider” én bar is. Ideaal voor luxueuze stadsappartementen waar de keuken een sculpturaal statement mag zijn, aldus Obumex. Voor Glenn Sestig is de keuken de uitgesproken plek om vrienden te ontvangen. In zijn ontwerp voor Obumex was dat het uitgangspunt. Zijn keukenconcept is één groot esthetisch barmeubel, dat meteen opvalt door zijn verticaliteit. “Horizontale lijnen domineren de meeste hedendaagse keukenontwerpen,” aldus de architect. “Wij doorbreken dat cliché met een verticaal volume, een sterk architecturaal statement. Daarin zit een volledig uitgeruste barkast verborgen. Mijn sculpturale keukenontwerp zorgt voor een visuele opdeling van de open ruimte, bijvoorbeeld in stadsappartementen, lofts of penthouses.”
Obumex, het bedrijf van Geert Ostyn, staat bekend om zijn interieurinrichtingen die neigen naar kunstwerken. De nieuwste keuken werd begin dit jaar in première voorgesteld tijdens Maison et Objet, de Parijse nichebeurs. Nu pas is de Belgische markt aan de beurt, met niet toevallig Antwerpen als eerste keuze. Volgens Obumex past de luxueuze keuken perfect in de urbane ambiance van de stad Antwerpen.
Obumex is met Glenn Sestig niet aan zijn architecturaal proefstuk toe. Eerder al werkte het bedrijf uit Staden samen met internationale toparchitecten als John Pawson en Joseph Dirand. Ook topchef Sergio Herman bedacht al een innovatief keukenconcept voor Obumex.  (KC)