Onderneemster Dominique Gyselinck “man van het jaar” in Cuba

habanos-of-the-year-webGyselinck DominiqueDe Oost-Vlaamse (Gent) onderneemster Dominique Gyselinck werd in Cuba, raar maar waar, uitgeroepen tot “Hombre del Habano”, zeg maar man van het jaar voor de Habano sigaren, en dat in de categorie business. Ze kreeg haar trofee overhandigd op een gala diner. Gyselinck kreeg alle lof voor de wijze waarop ze de Cubaanse sigaren weet te promoten, niet in het minst ook in West-Vlaanderen.

Dominique Gyselinck is een echte ambassadeur van de Cubaanse sigaren. In eigen land heeft ze vier sigarenwinkels: een in Knokke (sinds 2011), een in Gent (2013), een in Hasselt (2014) en een in Brugge (september 2015). Binnenkort zal ook Kortrijk een filiaal krijgen, wat het netwerk op vijf winkels zal brengen.

Gyselinck mag zich terecht één van de weinige vrouwelijke sigarenspecialisten van ons land noemen. Ze verwierf vijf jaar terug het recht om in België een Casa del Habano te openen. La Casa del Habano is een exclusief franchiseconcept van het Cubaanse Habanos SA. Het gaat om een wereldwijde keten van om en bij de 150 flagshipstores voor liefhebbers van Cubaanse sigaren. In elke Casa del Habano staan de handgemaakte Cubaanse topsigaren centraal. Dominique Gyselinck is ook ‘sigarensommelier’ en al bijna vijftien jaar intensief bezig met sigaren. Zelf beschouwt ze haar liefde voor sigaren als pure passie. In maart 2009, verkreeg Dominique in Cuba al de titel van Habanos specialist “met onderscheiding”. Door haar liefde voor Habanos en aanverwante producten besloot ze om een stap verder en opende ze retailstores.(KC)