WEVELGEM – Op 18, 19 en 20 mei geven de dansers van Pirouette Dans Wevelgem het beste van zichzelf in XPO Kortrijk ter ere van het 35-jarige bestaan van de dansschool. Pirouette Dans bestaat 35 jaar en viert dat samen met alle leerlingen, lesgevers, ouders en sympathisanten tijdens “WOW”. De dansschool van Pascale Langedock is uitgegroeid tot een van de grootste van het hele land. De drijvende kracht achter Pirouette tekent voor een staaltje puur ondernemerschap in de culturele sector.

  

Bij Pirouette kan je kiezen tussen liefst 90 verschillende lespakketten. “Bij ons staat het dansplezier in de lessen voorop”, zegt de ondernemende Pascale Langedock met wie het 35 jaar geleden allemaal begon. “Plezier hebben in het dansen is namelijk waar het om draait. Tijdens de lessen wordt de danscreativiteit gestimuleerd terwijl je merkt dat je steeds meer controle krijgt over je eigen bewegingen. Verder wordt er aandacht besteed aan een goede discipline die de basis is van een goede dansopleiding. Veertien lesgevers (-geefsters) verzorgen de nodige opleiding, bekwaamheid en ervaring voor danslessen van een kwalitatief hoogstaand niveau. Zowel kinderen (vanaf het tweede kleuter) als volwassenen kunnen bij ons terecht.”

Tijdens het komende weekend zullen 800 leerlingen gedurende drie avonden het beste van zichzelf geven in verschillende dansstijlen. “Het is super om te zien dat onze dansers elke week opnieuw naar de lessen komen, blijven bijleren en steeds verder groeien”, zegt Pascale Langedock, artistiek directrice van Pirouette. 

Naast het jaarlijkse optreden, nemen de leerlingen van Pirouette ook deel aan nationale en internationale wedstrijden zoals Dance Waves Competition en Youth America Grand Prix. “Onze leerlingen vallen vaak in de prijzen, wat een goede motivatie is om verder te investeren in professionele docenten die ervoor zorgen dat de leerlingen een zeer goede dansopleiding krijgen”, aldus nog Langedock. “Onze leerlingen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een semiprofessionele balletopleiding in pirouette”. 

info: http://www.pirouette-dans.be