Ondernemer en consultant Luc Deraedt schrijft boek over solliciteren

Cover lage resLuc Deraedt, stichter en zaakvoerder van de bedrijven Lieveraedt en WijzeRaven, heeft zijn bevindingen als consultant voor de HR-markt op papier gezet. In het boek “De Werk-Wijze(R)” maakt hij elke kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) bij het solliciteren. Je vindt er alle essentiële informatie terug wat betreft de opbouw van het cv, de begeleidende brief of mail. Ook het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek wordt uitvoerig toegelicht en bovendien krijgt de lezer in dit boek ook een kijk achter de schermen van “de andere kant”. De Werk-Wijze(R) biedt bovendien ook elke recruiter of werkgever een resem tips en nieuwe inzichten rondom het sollicitatieproces. Vertrekpunt daarbij zijn een aantal essentiële waarden, die van toepassing zijn bij een gezond HR-beleid. Daarnaast adviseert de auteur je ook op het vlak van retentie: eens de juiste kandidaat in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

Vanuit de eigen ervaringen als werkgever, recruiter, sollicitant en werkzoekende slaagt de auteur uit Wevelgem er in om het inzicht van sollicitanten te verruimen zodat hij of zijn beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor commerciële profielen waarbinnen het selectiekantoor JongeRaven/SterkeRaven op vandaag actief is. Zowel pas afgestudeerden als mensen die op latere leeftijd opnieuw aan het solliciteren moeten slaan, halen zich best dit boek in huis om goed gewapend aan de aftrap te komen.

Luc Deraedt legt zich professioneel toe op de werving en selectie van commerciële profielen, en doet dat via de merknamen JongeRaven en SterkeRaven. (KC)