KORTRIJK – De Kortrijkse ondernemer Dirk Dupont wordt de lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Kortrijk Vooruit. Daarmee verrast de partij van voorzitter Geo Verstichel vriend en vooral vijand: de Bellegemnaar stelde zich in 2012 nog verkiesbaar voor Open VLD. “Ik kijk niet naar het verleden, maar naar de toekomst”, aldus Dirk. “Met Vooruit wil ik Kortrijk én de deelgemeenten vooruit helpen.”

Het nieuws werd uitgebracht door de streekkrant Het Kortrijk Handelsblad en werd inmiddels ook bevestigd. Kortrijk Vooruit had een spreekwoordelijk wit konijn als lijsttrekker beloofd en heeft woord gehouden: met Dirk Dupont haalde het een sterk en gedreven persoon binnen. “Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”, stelt voorzitter Geo Verstichel. “Maar uiteindelijk heeft Dirk toegezegd.”

Dirk Dupont is sinds jaar en dag bekend als leidinggevend figuur van de middenstandsorganisatie Unizo. Op Hoog Kortrijk baat hij ook een eigen zaak uit met Duponts Kookboetiek, een speciaalzaak die alles aanbiedt wat van dichtbij of van ver te maken heeft met keukengerei en/of met eten. Naast een uitgebreid gamma aan kookattributen van allerhande topmerken, kan men in wat Dirk Dupont zelf ‘de mooiste kookwinkel van België’ noemt ook terecht voor gezellige interactieve thematische kookworkshops en -demonstraties. Dirk Dupont leidt de familiezaak samen met dochter Sarah.