OOSTENDE – Ondernemers zijn een interessante doelgroep. Ze zorgen voor sociale en maatschappelijke meerwaarde en creëren welvaart. Dat ontgaat ook de politieke wereld niet. In Oostende heeft Johan Vande Lanotte twee lokale ondernemers aangezocht om zijn lijst te helpen treken tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.      

Burgemeester Johan Vande Lanotte van Oostende (SP.A) heeft zijn Stadslijst voorgesteld waarmee hij op 14 oktober naar de Oostendse kiezer trekt. Hijzelf trekt die lijst, oud-burgemeester Jean Vandecasteele is lijstduwer. Vorig jaar al kondigde Vande Lanotte aan dat hij niet langer onder de SP.A-vlag naar de kiezer zou trekken. Er werd een traject opgesteld waarmee hij op zoek ging naar stadsmakers buiten de partij, “sterke krachten die vooruit willen met Oostende”.

Een groot deel van de lijst bestaat dan ook uit die stadsmakers, onder wie de ondernemers Fabrice Goffin, bekend als managing partner van het bedrijf Zora Robotics, en Glenn Dangreau, organisator van onder meer de Kaaifeesten.

De belangrijkste programmapunten zijn onder meer een permanente nachtopvang, de kandidatuur voor Oostende als Europese cultuurhoofdstad in 2030, de verhoging van het toeristisch budget en het betalend maken van de drie randparkings op piekmomenten. Vandelanotte had het ook expliciet over de economie als belangrijke hefboom. Hij zegt te hopen dat tewerkstelling en innovatie cruciale elementen zullen zijn om meer jongeren naar de kust aan te trekken.