Na bijna anderhalve maand stappen zijn de West-Vlaamse ondernemers Marc Vandenbulcke (confisserie Vandenbulcke uit Kortrijk) en zijn collega ondernemer Geert Van Houcke van de West-Vlaamse Steencentrale (uit Wevelgem) in Compostella aangekomen. Met een, hoeft het gezegd, euforisch gemoed bereikten ze eindmeet. Moe maar voldaan. Op hun facebookblog “Geert & Marc our way to Compostella”, brachten ze verslag uit in woord en beeld van hun wedervaren (https://www.facebook.com/groups/117946748842609/ ). De reacties en de lofbetuigingen bleven bepaald niet uit.

Marc Vandenbulcke en Geert Van Houcke deden meer dan alleen maar stappen. Hun trektocht was ook verbonden aan een missie. Bedoeling was 4000 euro in te zamelen, via sponsoring en giften. 4.000 euro was een symbolisch bedrag: 5 euro per afgelegde kilometer en dat waren er welgeteld 800 vanaf de Frans-Spaanse grens.  Met het ingezamelde geld willen de sociale West-Vlaamse ondernemers een goed doel steunen, in casu de vzw De Haerne.

De Kortrijkse vzw De Haerne ijvert ervoor om doven en slechthorenden een plaats te geven waar ze zich als volwaardige mensen kunnen ontspannen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd en infosessies gegeven over verschillende onderwerpen. Telkens is een tolk aanwezig en het aanbod is zeer ruim. Een bijdrage leveren en storten kan nog steeds op rekening van Geert & Marc: BE48 7360 4049 3827.