Vorige week gaf Hans Bourlon (Studio 100), onder grote persbelangstelling, het startschot van de zevende editie ” Ondernemers voor de Klas”, hét grootste ontmoetingsproject tussen scholen en bedrijven. Dit onderwijsproject loopt van 9 januari tot en met 3 maart 2017 in heel Vlaanderen. Ook in de regio West-Vlaanderen zullen heel wat ondernemers en CEO’s een gastles geven over ondernemerschap en ondernemingszin aan laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs. Bedoeling is jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent en hen in dialoog te laten gaan met een ondernemer of bedrijfsleider.

In West-Vlaanderen gaan onder meer Isabelle Minnebo (The Walt Disney Company), Francis De Nolf (bestuurder Roularta) en Tim Vannieuwenhuyse (WAAK) in dialoog met laatstejaarsleerlingen. Hun gastcolleges zijn als volgt gepland: Tim Vannieuwenhuyse op woensdag 18 januari bij Spes Nostra (tso/bso) in Heule, Isabelle Minnebo (The Walt Disney Company) op vrijdag 27 januari aan het Brugse Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut en Francis De Nolf treedt op aan de hogeschool Vives, campus Kortrijk.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met belangrijke vragen als: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden, welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan ondernemers en CEO’s zelf te stellen, aldus de organisatoren.

Ondernemers voor de Klas is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, Essenscia Vlaanderen, JCI Vlaanderen en Limburg Startup.