Online jobbeurs voor ingenieurs

joportaalDe schaarste aan ingenieurs zet bedrijven ertoe aan om alles uit de kast te halen om ingenieurs te verleiden om voor hen te kiezen. De toenemende vraag van bedrijven heeft de community ie-net ertoe aangezet om per regio en samen met Expopolis een online jobbeursplatform voor ingenieurs te ontwikkelen. Het is een platform waarbij bedrijven over een beursstand in 3D modus beschikken, zich kunnen voorstellen als potentiële werkgever voor ingenieurs. Bedrijven kunnen via dit platform vacatures en stageplaatsen publiceren en hun sollicitaties voor ingenieursprofielen beheren. Jonge alsook ervaren ingenieurs krijgen op die manier een uitgebreid overzicht van de enorme diversiteit aan bedrijven en vacatures. Ingenieurs kunnen er ook hun cv posten.

Met dit nieuwe jobportaal wil de ie-net ingenieursvereniging het trefpunt zijn tussen onderneming en ingenieurs, en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt matchen. Per regio, per arrondissement of per sector kan gezocht worden naar een vacature.  Het jobportaal mikt zowel op pas afgestudeerden als op ingenieurs die anoniem hu cv kunnen bekend maken bij bijna 400 bedrijven.

Ie-net is een vanuit Antwerpen opererende community, die over heel Vlaanderen ingenieurs en mensen met interesse in technologie wil groeperen en in netwerk zetten met elkaar. (KC)

Info: http://www.jobs-ie-net.be