stoer_huus_brugge_1Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter heeft de bouw van het grootste cohousing project in West-Vlaanderen aangevat. Het project Stoer Huus bevindt zich in Brugge en bestaat uit 27 woongelegenheden. Bovendien is er een ondergrondse kelder met 40 parkeerplaatsen en technische ruimtes.

Vandenbussche staat ook in voor de renovatie van de villa die als gemeenschappelijk gebouw dienst zal doen.Vandenbussche neemt het volledige bouwtraject voor haar rekening en verzorgt eveneens de klantenbegeleiding. Het totaalproject gaat van de afbraak tot de volledige binnen- en buitenafwerking inclusief buitenaanleg. Naast de woonbeleving vormen de bijzondere gevels een opvallend element in het bouwproject. Er is gekozen voor traditionele gevelstenen die gecombineerd worden met gegalvaniseerd staal en zichtbetonelementen.

Voor het project maakt Vandenbussche naar eigen zeggen gebruik van duurzame materialen en respect voor ecologie en natuur.Een mix van generaties zal intrek nemen in de nieuwe gebouwen en daar zullen ook mensen met een beperking bij zijn. Cohousing is een moderne woonvorm waarbij een groep mensen elk hun eigen huis hebben met tuintje of terras, en daarnaast bepaalde zaken delen zoals een grotere tuin, een werkplaats, logeerkamers, wasplaats enzoverder. Het woonconcept vormt antwoord op een aantal stedenbouwkundige knelpunten in Vlaanderen: slimmer ruimtegebruik, rustige wijken, veilige speelruimte voor kinderen, compacter bouwen, meer groenbehoud met minder beton en aandacht voor waterhuishouding. (KC/BDB)