OOSTENDE – Sinds begin dit jaar behoort het Bedrijvencentrum Oostende – voortaan onder de naam ’t Werkpand Oostende – tot het provinciale netwerk van startershuisvesting van Actie voor Starters. ’t Werkpand Oostende is gelegen op de industriezone Plassendale en is één van de achttien startershuizen geëxploiteerd door de POM West-Vlaanderen.

In een startershuis kunnen jonge ondernemers die niet langer dan vijf jaar zijn opgestart aan aantrekkelijke voorwaarden een kantoor of atelier huren. Samen met de startersruimtes in het Ondernemerscentrum Oostende (kantoren) en in de Zandvoordestraat (ateliers) telt de regio Oostende ondertussen al drie werkpanden. “Voor potentiële ondernemers die overwegen om een eigen zaak te starten in de regio is dit een goede zaak”, getuigt Nancy Moyaert, coördinator ’t Werkpand. “Starters gehuisvest in één van onze locaties worden opgenomen in de community van Actie voor Starters. Het aanbieden van laagdrempelige en flexibele huisvesting is maar één onderdeel van Actie voor Starters. Eenmaal geregistreerd, kunnen starters ook genieten van ondersteuning in de vorm van personal coaching, opleidingen, netwerkmomenten. Zo kunnen ze zich volledig focussen op de uitbouw van hun eigen zaak.”

Pascale Heinderson blijft het vertrouwde gezicht van de site. “Sinds de heropening van het Bedrijvencentrum Oostende in 2008 leidde zij met veel enthousiasme de exploitatie in goede banen”, aldus Nancy Moyaert. “Ook in de toekomst blijft Pascale het aanspreekpunt voor starters in de regio op zoek naar een geschikt kantoor of atelier of ondernemers en organisaties op zoek naar een geschikte vergaderlocatie.”

’t Werkpand Oostende mocht dit jaar al een eerste nieuwe starter verwelkomen: Movanis. Deze start-up is gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van AGV systemen (automatisch gestuurde voertuigen), op maat van de klant. Momenteel is er nog één atelier van 100 m² en één kantoor van 60 m² beschikbaar in ’t Werkpand Oostende.