Drie schepen van Seabourne Freight zullen vanaf maart zes vaarten per dag verzorgen tussen Oostende en Ramsgate. Voorlopig gaat het om een verbinding enkel voor vrachtwagens, maar in de zomer zijn er mogelijkheden dat er ook passagiers en toeristen kunnen meevaren vanuit Oostende.

Volgens het havenbestuur gaat het om 60 jobs en is er meer dan een jaar lang onderhandeld met de ferrymaatschappij. Burgemeester Vande Lanotte is blij met de nieuwe klant voor de haven, maar weet ook dat een ferrylijn met Engeland weer transmigranten naar Oostende zal lokken. Ook de cel mensensmokkel van het Brugse gerecht is al extra alert. Sowieso zullen er een hele reeks extra maatregelen genomen voor de beveiliging van de overzetboten.

In 1846 vaarde de eerste ferry tussen Oostende en het Verenigd Koninkrijk (Dover) uit. De Regie voor Maritiem Transport, of kortweg RMT, stond in voor de veerdiensten. De RMT was een staatsbedrijf. In 1997 kwam er een einde aan die verbindingen. Precies twintig jaar later is er opnieuw trafiek.