Vrijdag vertrekt de eerste TUI fly vlucht vanuit Oostende naar Ibiza. Het is de eerste van 6 nieuwe bestemmingen die vanuit Oostende worden aangevlogen. Daarmee komt het aantal bestemmingen dat TUI fly vanuit Oostende bedient op 21. De nieuwe lijn wordt overigens op een heel bijzondere, maar voor Ibiza perfect passende manier ingewijd. Een DJ zal de reizigers helpen uitwuiven en er wachten nog andere verrassingen. Details worden vooraf niet vrij gegeven.

De belangstelling voor de regionale luchthaven van Oostende kent een opmerkelijke boost. Passagiers uit West-Vlaanderen blijven de grootste groep (80 procent) maar TUI merkt ook een stijgende vraag vanuit Oost-Vlaanderen (15 procent) en zelfs Henegouwen en Noord-Frankrijk. De moeilijke bereikbaarheid en de grote taille van Zaventem spelen hierin ongetwijfeld een rol. De toegang tot Oostende is probleemloos en de kleinschaligheid spreekt veel reizigers aan. Sinds vorige week heeft de terminal aan de kust ook een shoppingdeel en ook een bijkomende capaciteit voor verbruik (eten, drinken). Omdat een groot deel van de publieke ruimtes werden gerenoveerd, ervaart de reiziger ook een verhoogd comfort.

TUI fly is met 3,7 miljoen passagier (cijfers 2015) de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van ons land. TUI is een Duitse groep waarvan de Belgische activiteiten West-Vlaamse roots (Jetair van de familie Brackx) hebben.