Op een feestelijke award avond, gepland voor maart 2018,  wil de stad Oostende de beste handelaars en ondernemers van de stad in de bloemetjes zetten. Het is de eerste maal dat dit event zal plaats vinden. 

De ondernemers en handelaars zullen opgedeeld worden in acht categorieën, wat de sérieux van de organisatie bewijst. Bij de organisatie zijn, naast de stad zelf,  verschillende economische partners uit Oostende betrokken. “Het is onze bedoeling om van de Oostende Awards een jaarlijks terugkerend gebeuren te maken”, legt Veronique Misseghers, voorzitter van de vzw Oostende Awards uit. ‘Op de vierde maandag van maart willen we van deze feestelijke avond een vaste waarde maken voor economisch Oostende. De Oostende Awards bundelen de verschillende prijzen die in het verleden tijdens afzonderlijke gelegenheden werden uitgereikt. Het is een duidelijk signaal om samen te werken.

Het organisatiecomité heeft inmiddels ook bekend gemaakt in welke categorieën awards zullen worden overhandigd. “We voorzien acht verschillende awards en bepaalde jaren wordt er daar nog een extra award aan toegevoegd’, legt voorzitster Misseghers uit. Hierbij een overzicht van de verschillende categorieën: een award voor renovatie van handelspanden en bedrijfsgebouwen, een award voor nieuwbouw handelspanden en bedrijfsgebouwen, een award voor het Bedrijf van het Jaar, een award voor de Starter van het Jaar, een award voor de Beleving van het Jaar, een award voor de Persoonlijkheid van het Jaar, een award voor de meest innovatieve horeca-zaak en een life time achievement award.

De jury bestaat uit Veronique Misseghers (voorzitter), Ann Rommelaere (secretaris), Xavier Vercaemst (penningmeester), Jean-Lou Peene, Johan Verhelst, Valerie Descamps, Bart Boelens, Caroline Vanleke, Gunther Vanpraet, Jasna Ameye, Koen Lenoir, Thijs Naeyaert, Vincent Drouard, Serge Gobin en Ilse Snick. Volgende economische partners zijn hierbij betrokken: Horeca Middenkust, Voka, Economisch Huis Oostende, Toerisme Oostende, Centrummanagement Oostende, Handelaars Belle Epoque Oostende, Unizo en finaal ook Perskring Oostende.