OOSTENDE – Sofie Pitteljon en Colin Clemens hebben zopas de deuren geopend van de nieuwe Passe Vite. Het bekende Oostends eethuisje verhuist na 20 jaar uit de Hertstraat naar de Nieuwstraat 10. “Het is met pijn in het hart dat we uit de Hertstraat weggaan maar we kijken als horeca-ondernemers wel enorm uit naar deze nieuwe start”, zegt Sofie.

 In 1997 opende de Passe Vite voor het eerst de deuren. Sofie Pitteljon ging er aan de slag als jobstudent in 1998, intussen 20 jaar geleden. In 2005 werd zij de zaakvoerster. Colin Clemens kwam er twee jaar geleden bij als vennoot. Intussen runnen zij samen de zaak. “De Passe Vite is altijd een typisch Oostends eethuisje geweest in het hart van de stad en dat zal in de toekomst ook zo blijven”, legt Sofie Pitteljon uit. De voorbije maanden hebben Sofie en Colin het pand in de Nieuwstraat 10 volledig opgefrist. “Er zijn in het interieur van de zaak heel wat Oostendse elementen verwerkt”, aldus Sofie. “Zo vind je hier en daar een subtiele knipoog naar Leon Spilliaert. De nieuwe zaak biedt voortaan plaats voor 50 mensen, terwijl er in de oude Passe Vite slechts plaats was voor 30 gasten. We moesten vaak mensen weigeren. De beperkte ruimte was dan ook één van de redenen om naar een nieuwe locatie op zoek te gaan.”

Beproefde formule

Ook in de Nieuwstraat beschikt de nieuwe Passe Vite over een terras, al is het hier op een binnenplaats. “We behouden onze succesformule uit de Hertstraat”, aldus de zaakvoerders. “Iedereen kent intussen de Passe Vite van de gezonde slaatjes, onze lekkere quiches en pasta’s. Die zul je hier nog steeds kunnen verkrijgen. Nieuw is dat je voortaan ook fancy ontbijtjes kunt krijgen bij Passe Vite en dat ook het afhaalverhaal verder wordt uitgebreid. We zijn klaar voor de volgende 20 jaar.”