ORAC start in de tweede helft van de maand september (15 en 22/9) met een gloednieuwe Lighting Academy die zich speciaal toelegt op het installeren van indirecte verlichting, aan de hand van Orac Decor® profielen en Orac Decor® LED-bars. Op amper één dag tijd kunnen cursisten kennis maken met het volledige gamma aan Orac Decor® verlichtingsprofielen en worden tips & tricks gedeeld voor een efficiënte plaatsing van indirecte verlichting, ook in complexe omstandigheden. Daarbovenop wordt een rondleiding aangeboden achter de schermen van het Oostendse familiebedrijf.

Bij indirecte verlichting is de lichtbron – in tegenstelling tot directe verlichting – niet zichtbaar. Indirecte verlichting is een echte sfeermaker en creëert een extra ruimtelijk effect. De Orac Decor® profielen voor indirecte verlichting bieden een gevarieerd aanbod aan sfeervolle en creatieve oplossingen, met tal van voordelen.

Het Oostendse Orac is al meer dan veertig jaar actief in de sector van de interieurdecoratie. Het bedrijf werd destijds opgericht door Wielsbekenaar Guy Tailileu. In de tweede generatie zetten zijn zoon Yves en dochter Laurence de zaak verder. Orac is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van decoratieve afwerkingsproducten voor het interieur. Orac was een pionier om de zogenaamde kunststoftechnologie te introduceren voor de productie van onze sierelementen, zonder afbreuk te doen aan de bijzonder hoge kwaliteit. Vandaag mag het bedrijf zich op Europese schaal een toonaangevende producent noemen van innovatieve decoratieve profielen en ornamenten in kunststof.