OOSTENDE – Anthony Denoyel, CEO van importbedrijf WOODCARE, gaat een entente aan met YEPP uit Turnhout. Beide bedrijven behouden hun onafhankelijkheid, maar willen samen sterker staan en sneller groeien op de markt.

WOODCARE ontstond elf jaar terug (2006) nadat Knokkenaar Anthony Denoyel de importdivisie van de Brugse houthandel Huys overnam en voor een doorstart tekende in Oostende. Sinds 2010 bevindt de groothandel zich in een nieuwbouw op de industriezone Plassendale, van waaruit een echt groeiverhaal werd geschreven als leverancier en distributeur van de houtverzorgingsproducten Woca en toebehoren (via de werkmaatschappij Floorconcepts), maar ook van aanverwante producten zoals lijmen (via de vennootschap WOODCARE). “Middels een samenwerking met het Turnhoutse Yepp willen we nu nog sneller vooruitgaan”, vertelt Denoyel. “Wij beleverden reeds de WOCA-producten. De expertise van YEPP is bewezen en betekent een grote meerwaarde voor mij als ondernemer. Het klikt gewoon tussen ons. YEPP is in België één van de laatste groothandels in deze sector. Hun assortiment in parketvloeren alleen al geeft onze klanten veel meer keuzemogelijkheden. YEPP is in A-merken de grootste aanbieder. Uit de analyse van onze beide bedrijven is gebleken dat we zowel in het aanbod van laminaat als in parket zeer complementair zijn aan elkaar, wat dus alleen maar een win-win kan betekenen. Sowieso zijn we ook allebei sterke believers in de kwaliteit van het aanbod en vooral ook van de dienstverlening.”

In Oostende biedt WOODCARE niet alleen producten aan, maar is er ook een opleidings- en expertisecentrum waar installateurs nader kennis leren maken met de producten die ze kopen. “In de hedendaagse context is dat een must en het aanbod wordt vanuit de markt sterk naar waarde geschat “, aldus nog Anthony Denoyel. WOODCARE is voorlopig met parketvloeren enkel actief in het kustgebied maar  wil nu samen met YEPP en zijn voorman Hans Declercq een breder afzetgebied coveren.