Het Bedrijvencentrum Roeselare houdt elke derde dinsdag van de maand een zogenaamde “Open Coffee” bijeenkomst. Dit is een laagdrempelig netwerkmoment voor bedrijfsleiders, maar toch anders dan andere netwerkmomenten door het gekozen tijdstip van de dag. Open Coffee begint met name in de ochtenduren alvorens de drukke werkdag van start gaat. De volgende meeting in Roeselare gaat door op 17 januari. Deelnemen kan gratis maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk (via de website van open-coffees.be of rechtstreeks per mail via info@bcroeselare.be of via Katrien Develtere).

Open Coffee is een nieuw initiatief en wordt ook in andere grote steden van West-Vlaanderen georganiseerd. Het idee kwam tot stand bij Het Mediahuis en een aantal structurele partners hebben er hun naam aan verbonden. Open Coffee  is een informeel netwerkevent voor freelancers, ondernemers en professionals die op een informele manier hun professioneel netwerk willen vergroten. De informele bijeenkomst biedt de deelnemers een platform aan om gemakkelijk kennis te maken en interessante contacten te leggen bij een tas overheerlijke koffie en een koffiekoek. Contacten die naar contracten kunnen leiden. Vooral voor start-ups kan dit een boeiend platform zijn, mogelijks zelfs een absolute “place to be“.

Het Bedrijvencentrum Roeselare, dat het concept mee draagt, heeft er zopas een “boerenjaar” opzitten. Liefst acht nieuwe bedrijven vonden er een onderdak.