Elektrische wagens zijn meer dan ooit de toekomst. Dat is bij het einde van het Autosalon 2017, de vaste overtuiging van de Kortrijkse ondernemer Benoit Leterme, zoon van advocaat Bernard Leterme, en zaakvoerder van start-up Optalis. Optalis is een West-Vlaamse onderneming die kmo’s wenst bij te staan om hun overheadkosten te analyseren. De basisidee daarbij is dat het eenvoudiger is om uitgaven te optimaliseren dan meer omzet te halen. Optalis analyseert onder meer kostenposten als energie, telecom, verzekeringen en veel meer. Een besparingsanalyse is een goede zaak, aldus Optalis dat bij zijn analyses gebruik maakt van het principe “no cure, no pay”.

Optalis heeft zijn eigen visie ontwikkeld over de elektrisch aangestuurde wagens. Benoit Leterme komt tot volgende conclusie: “Indien je de elektrische wagen thuis laat opladen, is het belangrijk om een zo laag mogelijk tarief te hebben bij je energieleverancier. Door de aanschaf van een elektrische wagen en het intensief gebruik ervan kan je je energiefactuur gemakkelijk enkele keren zien verdubbelen op jaarbasis. Het wegvallen van je diesel/benzine-factuur maakt dit natuurlijk ruimschoots goed, maar toch. Bij Optalis analyseren we uw huidig verbruik en het bijkomend deel voor uw elektrische wagen. We brengen alles duidelijk in kaart en kijken waar we kunnen optimaliseren. Net zoals aan de pomp betaal je liever 1 euro dan 1,40 euro.”

Optalis zegt dat het aantal aanvragen dat het binnen kreeg met betrekking tot elektrische wagens en het voordelig opladen ervan, alsmaar blijft toenemen en dus voor nieuwe business zorgt.