Onder impuls van voorzitter Eric Van Zele -gewezen boegbeeld van Barco- werd een noodoplossing bedacht voor het Leuvense technologiebedrijf Option. Het noodlijdende Option was het geesteskind van Wielsbekenaar Jan Callewaert, maar krijgt niettemin een laatste kans binnen een nieuwe structuur. Jan Callewaert en Oostendenaar Marc Coucke tekenen elk in voor 10 procent, Eric Van Zele voor 40 procent.  

De naam van het bedrijf verdwijnt wegens ‘te zwaar beladen’ en de restanten van Option worden geïntegreerd binnen Crescent, de holding van Eric Van Zele. Deze laatste gelooft dat het moet mogelijk zijn om straatverlichting (de activiteit van Crescent) slimmer te maken door alsnog de technologie van Option te integreren. Het nieuwe bedrijf gaat begin volgend jaar van start in Leuven. De 30 overgebleven werknemers van Option en de 40 medewerkers van Crescent moeten volgens ‘architect’ Eric Van Zele kunnen tekenen voor een nieuw groeiverhaal. De tandem zal bestuurd worden door gewezen Barco-topkader Guy Coen. “Als hij het niet kan, dan kan niemand het”, aldus Van Zele die een eindeloos vertrouwen heeft in de managementcapaciteiten van de nieuwe kapitein.

Het nieuwe fusiebedrijf moet zelfs wereldwijd ambitie tonen. Het in opmars zijnde concept smart cities moet wat dat betreft heel wat mogelijkheden openen. De hyperdynamische ondernemer die Jan Callewaert was, verdween de voorbije zomer met stille trom van het toneel. Hij focust zich vooral op zijn sterrenhotel annex restaurant (The Fourth, Tafelrond) in de schaduw van het Leuvense stadhuis. In hetzelfde gebouw werd ook een hypermodern multimediaal platform ondergebracht met de naam Studio Jan. Callewaert was begin deze eeuw nog Manager van het Jaar bij Trends en zijn Option pronkte in 2005 met de titel ‘Onderneming van het Jaar’. Alleen Bredero zou niet verrast zijn van de huidige gang van zaken.