Deze week nog kondigen Leiedal en de stad Harelbeke de komst aan van alweer een belangrijke lokale speler op Evolis. Het gaat om het Deerlijkse Osta Carpets van de broers Johan en Luc Dejager. Voorlopig wil niemand het nieuws bevestigen. Dinsdagmorgen geven alle betrokken partijen wel meer tekst en uitleg. Osta Carpets – tegenwoordig wordt alleen nog de afgekorte naam Osta gebruikt – is een grote naam in de textielwereld, en meer bepaald in de tapijtindustrie. Het mag zich Europees marktleider noemen in zijn niche en is sinds zijn oprichting in 1934 een vaste waarde in de streek. Voor het bedrijfsmanagement was herlokaliseren een must maar was delokaliseren geen optie. Daarom krijgt een verhuis naar Evolis de absolute voorkeur, en dit omwille van het innovatieve karakter en de internationale uitstraling van het bedrijvenpark. Osta wil er de  broodnodige ruimte vinden om te groeien en een nieuwe episode te schrijven.

Osta staat bekend voor zijn doorgedreven productinnovatie en zijn permanent streven naar kwaliteit, dit alles met én door een team van gemotiveerde medewerkers. De broers Dejager willen nu op Evolis een nieuw hoofdstuk schrijven. Hun familiebedrijf is dé Europese marktleider in dubbelstuk geweven wollen tapijten van hoge kwaliteit. Osta is actief in meer dan 65 landen wereldwijd. Om de groei te bestendigen, wordt niet alleen geïnvesteerd in een verhuis maar is de uit de kluiten gewassen kmo ook op zoek naar nieuwe medewerkers.

Evolis mocht de voorbije zes maanden slag om slinger nieuwe en grote namen welkom heten, waaronder Kordekor, het verlichtingsbedrijf Wever & Ducré, Aluvision en Creaplan.