POPERINGE – De vroegere Barco-site begint er stilaan anders uit te zien. De afbraakwerken van enkele oude gebouwen zijn gestart en creëren zo nieuwe ruimte voor bedrijven die deel zullen uitmaken van het nieuwe bedrijvenpark ‘Trias’. Geen gebrek aan populariteit van Trias zo blijkt want reeds 5 van de 7 percelen zijn verkocht, voornamelijk aan bedrijven uit Poperinge.

Het bedrijvenpark Trias – een samenwerking tussen Barco en de Kortrijkse projectontwikkelaar Futurn – is een herontwikkeling van de oude Barco-site bestaande uit enerzijds 32.000 m² bedrijfsgronden die werden opgesplitst in verschillende percelen en anderzijds uit ca. 5.000 m² bestaande gebouwen die nog bruikbaar zijn en zullen worden gerenoveerd. De afbraakwerken van enkele bestaande gebouwen die niet meer bruikbaar zijn, zijn momenteel aan de gang.
In maart kon de Poperingse bevolking de site voor een allerlaatste keer in haar originele staat betreden tijdens de fashionshow Catwalk, waarvoor Barco en Futurn een bestaande hal ter beschikking stelden aan de organisatie vzw Centrummanagement. Meer dan 600 Poperingenaars kwamen die dag langs en konden op deze unieke locatie genieten van de modeshow.
Inmiddels kon Futurn al een koopovereenkomst sluiten met 5 bedrijven. Van de 32.000 vierkante meter is reeds meer dan 20.000 vierkante meter verkocht. Zo kochten onder meer de bedrijven Rik Debeer (grond- en afbraakwerken), Christophe Samyn BVBA (bouwonderneming), Dema Construct (machine constructiebedrijf) en Bert Verhille (sanitair) een perceel om hun activiteiten verder uit te breiden. Voor het overgrote deel van deze bedrijven was de nood aan extra ruimte de voornaamste reden om te verhuizen.

Stijgende vraag

De ontwikkeling van bedrijvenpark Trias is een typisch voorbeeld van de core business van Futurn, namelijk bestemde industrieterreinen via maximaal ruimtegebruik invullen. Duurzaam ondernemen betekent immers ook efficiënter omgaan met schaarse ruimte. De verkoop gaat snel, mede dankzij de steun van de stad Poperinge. De stad kent reeds lange tijd een gebrek aan dergelijke bedrijfsgronden, terwijl de vraag alleen maar blijft stijgen. Burgemeester Christof Dejaegher is tevreden dat de zone na 3 jaar leegstand herontwikkeld wordt. “Dit zal voor extra werkgelegenheid en een uitbreiding van de lokale economie zorgen“, aldus de burgemeester. Momenteel is nog 1 perceel van ± 1.600 m² en 1 perceel (± 9.350 m²) met bijhorend gebouw (3.280 m²) te koop.

info: www.futurn.com/nl/projecten/bedrijvenparktrias/