Patrick Lecluyse nieuwe CEO bij Van Moer Logistics.

lecluyseDe Wase logistieke groep Van Moer Logistics heeft een nieuwe CEO en liet daarvoor zijn oog vallen op West-Vlaming Patrick Lecluyse. De in Zwevegem wonende manager kent het huis goed want hij was er al bestuurder. Patrick Lecluyse is de gewezen CEO van onder andere Betafence en was COO bij Beaulieu. Sinds begin dit jaar was hij aan de slag bij het Brabantse bedrijf Omniform. “Het aanbod van Van Moer was echter een offer you can’t refuse“, aldus Lecluyse. “Maar ik blijf bij Omniform zetelen als bestuurder.”

Van Moer Logistics is een absolute snelgroeier in de markt en een familiaal gedreven bedrijf. Het zijn twee factoren die de doorslag hebben gegeven in de keuze van Lecluyse. Bij Van Moer Logistics vervangt hij Eric Noterman, die in augustus stopte nadat hij nog de strategie voor de toekomst hielp uitstippelen. Sindsdien was de hoofdaandeelhouder, de familie van Moer, op zoek naar een waardige en competente opvolger. Van Patrick Lecluyse wordt verwacht dat hij het nieuwe strategisch plan (uitgedokterd dor zijn voorganger) voor de komende vijf jaar uitrolt. “Het is mijn volste overtuiging dat Patrick de juiste persoon op de juiste plaats is om de continuïteit van onze groeistrategie te garanderen”, zegt hoofdeigenaar Jo Van Moer.

Lecluyse is burgerlijk ingenieur materiaalkunde en industrieel beleid. Hij startte zijn loopbaan bij Bekaert. Na een inwerkperiode in België heeft hij voor die groep bedrijven opgestart en geleid in de Verenigde Staten, Chili en Brazilië. Na de buy-out en de afscheiding van Betafence uit het Bekaert-concern in 2005 was Lecluyse de eerste CEO van deze Europese marktleider in omheiningen. In 2012 stapte hij over naar de groep Beaulieu, waar hij tot eind 2015 vice-president Flooring Solutions was. (KC)