vanden-avennePatrick Vanden Avenne is in alle stilte honderd procent eigenaar geworden van het wel bekende West-Vlaamse familiebedrijf Vanden Avenne, actief in de veevoeders. Tot voor kort waren de broers Patrick en Harold elk voor vijftig procent eigenaar op het niveau van de aandeelhouders. Patrick heeft nu “in der minne” de aandelen van zijn broer uitgekocht. De reden valt niet ver te zoeken: Harold Vanden Avenne had niet meteen opvolging, ook al heeft hij drie kinderen. Die kinderen hebben echter besloten elk hun eigen gang te gaan. Twee kinderen van Harold Vanden Avenne focussen zich op de textielwereld en de mode.

Patrick Vanden Avenne, zoon van Walter Vanden Avenne en gewezen voorzitter van Voka West-Vlaanderen, heeft wel het geluk over opvolgers te beschikken. Zijn zonen Maurits (33) en Thomas (29) draaien al operationeel mee in de zaak. In die zin is de aflossing van de wacht binnen de Groep Vanden Avenne absoluut logisch en zelfs in overeenstemming met een al eerder gerespecteerde traditie binnen het familiebedrijf.

Vanden Avenne is in de voorbije 25 jaar in omzet verdrievoudigd en is daarmee de onbetwistbare nummer twee in België. De groei blijft voortduren. Een tweede productie-eenheid werd opgestart in samenwerking met de Waalse coöperatie Scam in Floreffe en draait eveneens op volle toeren. Het bedrijf Vanden Avenne heeft inmiddels ook een stevige vleesproductie uitgebouwd voor varkens- en kippenproducten met de bedrijven Bens Vlees, Bens Retail, Calibra en Halal Supply. Patrick Vanden Avenne is gehuwd met Isabelle Vlerick. Hij vertegenwoordigt binnen het familieconcern de vierde generatie en de goed geschoolde vijfde generatie klopt stilaan aan de deur. (KC)