Het voorbije weekend wist de oudste voetbalclub van België, FC Antwerp, zijn terugkeer naar het hoogste niveau van het professioneel voetbal sportief af te dwingen. Maar de “Great Old” had ook belangrijk financieel nieuws te melden. Jarenlang al wordt de vraag gesteld wie de heimelijke geldschieter mag zijn van de club en nu werd alles duidelijk. In een interview met de media lichtte de West-Vlaamse ondernemer Paul Gheysens (Ghelamco, Ieper) de sluier. Hij en niemand anders is de “wilde weldoener” van FC Antwerp. De voetbalclub bevestigde inmiddels ook het nieuws. Gheysens zou sinds 2015 tussen de elf en de vijftien miljoen euro in de vereniging gepompt hebben. Hij deed dat naar eigen zeggen niet namens Ghelamco en ook niet om met zijn gezicht in de krant te staan of op tv te komen, maar omdat hij gelooft in de voetbalclub. Door zich te outen, komt die media aandacht er natuurlijk toch.

Toch lijkt het de vanzelfsprekendheid zelf dat Gheysens en Ghelamco azen op een eventueel nieuw te bouwen voetbalstadion in Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur liet de voorbije dagen bij monde van burgemeester Bart De Wever weten dat Antwerpen alle belang heeft bij de bouw van zo’n stadion. De stad staat helemaal achter zo’n project, aldus De Wever. Er is ook al een locatie naar voor geschoven, met name ter hoogte van het havengebied Petroleum-Zuid.

Paul Gheysens heeft met de Ghelamco Arena in Gent onbetwistbaar zijn visitekaartje afgegeven. Hij wil zoals bekend ook in Brussel een nieuw nationaal stadion bouwen, maar daar krijgt hij vanuit diverse hoeken de wind van voor. In Antwerpen lijkt hij, voorlopig toch, de wind van achter te krijgen. Paul Gheysens is een gewezen tuinman die in de jaren tachtig met succes zijn eigen bouwbedrijf uit de grond stampte.