Paul Thiers nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Deceuninck

paul_thiers-1De raad van bestuur van Deceuninck heeft met unanimiteit van stemmen beslist om Paul Thiers, vaste vertegenwoordiger van Pentacon BVBA, te benoemen tot nieuwe onafhankelijke voorzitter van de raad van bestuur. Op de algemene vergadering van aandeelhouders eerder dit jaar nam Baron Pierre Alain De Smedt ontslag nadat hij twaalf jaar “onafhankelijk” voorzitter is geweest van het hoogste bestuursorgaan van de beursgenoteerde groep uit Hooglede. Hij blijft ook nog lid van de raad van bestuur tot volgend jaar. CEO en belangrijkste aandeelhouder Francis Van Eeckhout heeft niets dan lof voor de rol die De Smedt al die jaren heeft gespeeld. “Pierre Alain heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf,” aldus de CEO. “Deceuninck heeft onder zijn voorzitterschap een succesvolle transformatie doorgemaakt. Hij verlaat een onderneming die zeer goed gepositioneerd is voor een toekomstige winstgevende groei.”

Op de schouders van Paul Thiers weegt dus een zware verantwoordelijkheid. Maar de topper die hij op alle vlakken is, zal zonder twijfel zijn nieuwe rol perfect invullen. De voorbije jaren was hij ook al bestuurder en hij kent dus het huis. De vader van Paul Thiers was één van de bezielers en eigenaars van Unilin, dat destijds (2005) werd verkocht aan een grote Amerikaanse concurrent (Mohawk). Paul Thiers werpt zich al jaren op als een onvoorwaardelijke believer van het ondernemerschap, dat hij ook voluit financieel steunt, nu eens alleen en dan weer via de holding Pentahold met vooraanstaande zakenmensen als Philippe Vlerick en Filip Balcaen.

Deceuninck werd opgericht in 1937 en behoort tot de top 3 onafhankelijke producenten van PVC en composietprofielen voor ramen en deuren, tuintoepassingen, dak- en gevelbekleding en interieurproducten. De hoofdzetel bevindt zich in Hooglede-Gits (BE). Deceuninck is georganiseerd in 4 geografische segmenten: West-Europa,
Centraal & Oost-Europa, Noord-Amerika en Turkije & Emerging Markets. Deceuninck is verticaal geïntegreerd en beschikt over 14 fabrieken, die samen met 22 magazijnen en distributiecentra instaan voor de vereiste service en responstijd naar de markt. Het West-Vlaamse bedrijf focust sterk op innovatie, ecologie en design. (KC)