OOSTKAMP – Geert Minnen, die vorig jaar zijn verzekeringskantoor Finas (Geel, Dessel) verkocht aan Callant Verzekeringen, heeft een participatie genomen in LUNE, de holding boven onder meer Callant Verzekeringen en KV Oostende. Hij wordt daarmee de eerste niet-familiale aandeelhouder, naast de Brugse eigenaar Peter Callant. “Van bij onze eerste ontmoeting was er meteen een klik”, zegt de Retienaar.

De deal werd al eerder gesloten en werd de voorbije dagen geformaliseerd. Geert Minnen neemt via een kapitaalsverhoging naar eigen zeggen “in financiële termen een beperkte participatie maar eentje die mega mogelijkheden biedt’”. De holding LUNE overkoepelt onder meer Callant Verzekeringen en Financieel Advies, Keypoint en myFaro, die allen actief zijn in verzekeringen en financieel advies.

“Ik volg Peter Callant al lang en ben met hem in contact gekomen in de zomer van vorig jaar”, doet Geert Minnen het verhaal. In eerste instantie verkocht hij zijn verzekeringskantoor Finas aan hem. De kantoren zijn intussen al omgevormd naar Callant Verzekeringen. “Nadat Peter KV Oostende kocht van Marc Coucke, is hij naar mij gestapt met de vraag om een aandelenpakket te nemen. Ik voel mij een ondernemer in hart en nieren en was na de verkoop van Finas toe aan een nieuwe uitdaging. Nu kom ik voor het eerst in een groter geheel en op een hoger niveau terecht. Met de participatie wil ik aantonen dat we ons stevig in de Kempen willen verankeren. Onze ambitie is om in 5 jaar onze omzet in de streek te verdubbelen.”

Geert Minnen wordt (logischerwijs) ook bestuurder bij LUNE. Finas was ook zelfstandig agent voor Record Bank maar heeft zijn bankactiviteiten recent stopgezet, wat kadert in de transformatie bij ING, om zich volledig te kunnen concentreren op de verzekeringen.