Bij het West-Vlaamse bouwbedrijf Alheembouw uit Staden heeft gedelegeerd bestuurder Peter Temmerman vijftig procent van de aandelen verworven. Hij neemt dat pakket over van voorzitter Johan Heemeryck, die zelf ook aan boord blijft met de andere vijftig procent. Dat meldt het weekblad Trends in zijn laatste editie.

Beide tenoren wijzen er op dat er voor de klanten en voor de organisatie niets verandert. De aandelentransactie zou de deur moeten openzetten voor nieuwe groei. Johan Heemeryck vertegenwoordigt de tweede generatie maar had geen opvolgers. Nadat er een bod kwam op zijn familiebedrijf, koos Johan Heemeryck voor een interne oplossing in de vorm van een management buy-out. Het bouwbedrijf (flats, huizen, bedrijfsvastgoed, winkelpanden, industriebouw, schoolbouw) werd in de jaren zeventig opgericht door zijn vader Alberic Heemeryck, vanwaar de naam Alheembouw. Vandaag is de uit de kluiten gewassen kmo goed voor een omzet van net geen 130 miljoen euro.

Peter Temmerman kwam elf jaar terug overgestapt van bij baggerbedrijf Jan De Nul. Onder zijn impuls werd een mooi groeiparcours gereden, terwijl ook de interne organisatie op punt werd gezet.