Na een afwezigheid van vier jaar, is Philippe Cracco toe aan zijn grote comeback in de wereld die hij door een door kent: de uitzendsector. In 2013 verkocht hij zijn participatie in het mede door hem groot gebrachte Accent Interim. Nu heeft hij samen met zijn zakenpartner Lieven Bonamie zijn nieuwe geesteskind boven de doopvont gehouden: het uitzendkantoor Jobfixers. Per 1 september gaan de eerste van 21 kantoren open in West- en Oost-Vlaanderen. Volgens Philippe Cracco krijgt West-Vlaanderen in de eerste fase 12 kantoren, Oost-Vlaanderen 9. “In de regio Roeselare en Kortrijk zullen we vanaf deze week in het straatbeeld te zien zijn”, aldus Cracco. “Maar we zullen hier en daar ook kantoren hebben in enkele bedrijvencentra.”

Volgens het duo Cracco-Bonamie is er op de markt van de uitzendkantoren nog voldoende ruimte, ook al lijkt de markt voor buitenstaanders vooral erg gesatureerd. “Veel potentieel blijft nochtans onderbenut”, aldus Lieven Bonamie. Jobfixers wil vooral op twee niveaus het verschil maken in de markt. Eén: door een veel diepgaander screening van de uitzendkrachten. Twee: door het sneller aanbieden van vaste contracten, wat een meerwaarde is voor wie echt werk zoekt.

De ambities van Philippe Cracco zijn niet min. Tegen eind dit jaar moeten er dertig kantoren operationeel zijn. Tegen pakweg 2021 wil Jobfixers zijn netwerk uitgebreid hebben over heel Vlaanderen. In het nieuwe bedrijf tekent Philippe Cracco voor de absolute meerderheid. “Maar ik wil ook mijn managementteam laten mee participeren in mijn nieuwe zaak”, aldus nog Philippe Cracco. Eén van zijn naaste medewerkers is Lieven Bonamie. Een ‘copain de route’ uit de tijd van Accent Interim. Ze waren ook samen aan de slag bij het marketingbureau Like a Virgin.