Lapauw International, het in Heule gevestigde bedrijf van ondernemer Philippe D’heygere, heeft in Duitsland concullega Transferon overgenomen. Het West-Vlaamse bedrijf met internationale uitstraling produceert en verkoopt industriële wasmachines. Lapauw kwam in 2010 terecht bij Philippe D’heygere en was toen een mooie slaapster, die inmiddels door zijn eigenaar werd wakker gekust.

Het Duitse Transferon werd in 1971 gesticht door ene Peter Zaiser. De voorbije 45 jaar veroverden de Duitse wasmachines zowat de wereld, met export naar liefst 45 landen. Het begon destijds allemaal met de levering van droogmachines maar de eigenaar begreep vrij snel dat het zaak was om in de sector van de wasmachines de full range aan te bieden, tot en met wastunnels. Vooral deze laatste producten zorgen voor een grote meerwaarde in de portfolio van Lapauw. Tegen begin volgend jaar zal er in Heule een wastunnel worden geïnstalleerd in de showroom van Lapauw.

Volgens Philippe D’heygere is het de bedoeling om Transferon nu zo snel als mogelijk te integreren in het Lapauw-concern. “Ik ben zeer gelukkig met deze overname”, laat Philippe D’heygere weten. “Niet alleen omwille van het fantastische team dat nu toetreedt tot onze groep, maar ook omdat het Duitse aanbod zeer complementair is aan wat wij aanbieden. Meer dan ooit kunnen wij aan onze klanten wereldwijd een vrij volledige service aanbieden als het gaat om was systemen. Toen ik Lapauw kocht in 2010 was dat net één van de initiële bedoelingen.”

Peter Zaiser, de historische stichter van Transferon, verklaarde zich op zijn beurt erg tevreden met de deal omdat de filosofie van beide bedrijven -topkwaliteit aanbieden- nu eenmaal dezelfde is.