Pentahold, de financieringsholding van onder meer Philippe Vlerick, Filip Balcaen en Paul Thiers, ontdoet zich van zijn participatie in Vigo, de Belgische marktleider in technische orthopedie. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad. Vigo is goed voor 70 miljoen euro omzet en 8 miljoen euro winst, een toppertje dus. Vigo (Wetteren) ontstond na de fusie tussen CTO en Ortho Holding, en koos toen ook voor een nieuwe naam. Vigo heeft naast een vestiging in eigen land, ook een filiaal in Polen.

Pentahold was alles bijeen zes jaar lang mede aandeelhouder van Vigo, en dat voor net geen vijftig procent (48 procent). De stichters van het bedrijf, de familie Ruysschaert-Van Houtegem, liet verstaan dat ze opnieuw de algehele controle wil over haar zaak. Pentahold staat bekend omwille van zijn neus voor florerende bedrijven, zoals onder meer Vergokan, Devan of Oh!Green. Mede onder impuls van Pentahold, bleef Vigo naar steeds hogere hoogte klimmen.

Pentahold is de holding van vijf topondernemers: Philippe Vlerick, Filip Balcaen, Paul Thiers, Theo Roussis (Ravago, KBC) en de Luxemburgse financier Edmond Müller. De holding is actief binnen de Benelux en investeert risicokapitaal en/of mezzanine financiering in ondernemingen die actief zijn in traditionele industriële en retail sectoren. Pentahold ageert daarbij als een actieve aandeelhouder door nauw betrokken te zijn bij het bepalen van de visie en strategie van het bedrijf.