VoorzitterFestivalVanVlaanderen-1024x512Philippe Vlerick is benoemd tot voorzitter van de koepelorganisatie boven het Festival van Vlaanderen. Het culturele muziek event van hoog niveau groepeert liefst acht Festivals over heel Vlaanderen. In West-Vlaanderen gaat het om Kortrijk en Brugge. Philippe Vlerick volgt Minister van Staat Marc Eyskens op, die sinds 1995 voorzitter van de organisatie was. Alle edities samen trekken duizenden mensen naar de concertzalen en weten ook veel buitenlanders te lokken.

Philippe Vlerick is internationaal bekend als ondernemer met roots in Kortrijk. Zijn vader was Lucien Vlerick en zijn oom was André Vlerick. Hij leidt de Vlerick Group, een industrieel-financiële groep met internationale activiteiten in zowel de textielsector als de metaalverwerkende sector. Daarnaast is hij voorzitter van de investeringsmaatschappij Pentahold en van de Stichting Professor Vlerick, ondervoorzitter van KBC Groep, Corelio en Smartphoto, en bestuurder bij Besix, Etex, Exmar, Hamon, Thrombogenics en de Vlerick Business School. In 2006 kreeg hij voor zijn verdiensten de titel van Manager van het Jaar.
Marc Eyskens, Minister van Staat, econoom met een indrukwekkende academische loopbaan, essayist en de uittredende voorzitter van het Festival, vorige blijft betrokken als erevoorzitter. Het Festival van Vlaanderen maakt sinds zes decennia jong en oud warm voor klassieke muziek. (KC)