Piano’s Maene naar Silicon Valley

20130625Groepsfoto serieusPiano’s Maene behoort tot de keurgroep van tien bedrijven die eind november een delegatie mogen meesturen naar Silicon Valley. Het bedrijf werd geselecteerd in het kader van de Change League, een nieuw initiatief van BNP Paribas Fortis. De bank wil met dit initiatief bedrijven belonen die uitblinken op het vlak van innovatie en verandering. Als beloning krijgen de laureaten een inleefreis naar de Amerikaanse Westkust aangeboden.  Ofschoon West-Vlaanderen wel meer innovatieve bedrijven telt, is Piano’s Maene de enige vertegenwoordiger uit onze provincie.

Het familiebedrijf heeft een traditie die teruggaat tot in 1938 en werd gesticht door Albert Maene. Onder impuls van Chris Maene groeide de kmo uit tot een internationaal erkende topspeler. Zo mag de West-Vlaamse kmo uit Ruiselede zich exclusief invoerder noemen van de wereldberoemde Steinway piano’s. De stielkennis van Chris Maene en zijn equipe maakt nu al decennia lang het verschil. Ook de zonen van Chris Maene draaien mee in de zaak. In Ruiselde worden ook meer en meer piano’s in eigen beheer gemaakt.

Eerder dit jaar opende Piano’s Maene ook een tweede bijhuis in Gent, de zogenaamde Steinway Piano Gallery Belgium, een soort flagshipstore.  Vandaag en morgen vindt daar voor de eerste maal een exclusieve verkoop (op uitnodiging maar ook voor wie interesse heeft) plaats van nieuwe of professioneel gerestaureerde piano’s van het merk Steinway, Boston of Esssex. Met een deel van de opbrengst wil Piano’s Maene de non-profit organisatie Music Fund financieel ondersteunen. Music Fund is een humanitair project dat muzikanten en muziekscholen ondersteunt in conflictgebieden en ontwikkelingslanden. (KC)