Kortrijk

De bitcoin is een ‘hot potatoe’ in de media. Iedereen heeft er zijn eigen mening over : de ene verguist ze genadeloos terwijl de andere er ondertussen al schaamteloos veel geld mee verdient. De waarheid ligt misschien wel in het midden. Expert Pierre Van der Vennet laat volgende week woensdag zijn licht schijnen op de bitcoin en andere crypto-valuta in een infosessie.

Wie op vandaag al voorzichtig de eerste stappen zet in de crypto-beleggingen haalt zeker gelijk. Een paar honderd euro volstaan om je eerste bitcoins te kopen, vrijwel zonder kosten en er mee handelen is vrij eenvoudig.  De grote vraag is echter : “Hoe veel keer zullen de crypto’s nog verdubbelen in waarde vooraleer ze halveren?”, zegt specialist Pierre Van der Vennet “Bomen groeien nooit tot in de hemel. Anderzijds: misschien moet je toch het ijzer smeden terwijl het heet is.”

Pierre Van der Vennet mag zich een echte beursexpert noemen. Hij stond aan de wieg van één van de grootste beleggingsclub van België. Met zijn VCIB (Vlaams Centrum voor Internet Beleggers) verzamelt hij expertise en wist hij al mooi resultaten te behalen in specifieke beleggingsdomein. Dank zij de crypto-valuta behaalde de clubportefeuille dit jaar al een netto-rendement van 50 procent. Hierbij werd niet rechtstreeks geïnvesteerd in de valuta zelf, maar ook in minder volatiele valuta-fondsen, die voor iedereen toegankelijk zijn bij de internetbrokers.

Pierre Van der Vennet, inmiddels reeds 12 jaar voorzitter van het VCIB, zal tijdens een avondsessie op woensdag 20 december in VIVES zijn licht laten schijnen op het beleggen met crypto-valuta, waaronder dus ook de bitcoin. Bijzondere aandacht gaat naar de methodische benadering van het termijnbeleggen met deze valuta. Deze systematische handelswijze herleidt sterk het risico en selecteert knap de opportuniteiten.

info: Vooraf inschrijven is noodzakelijk op info@vcib.be. Zie ook info op  www.vcib.be.