Pierre Van der Vennet pakt uit met roadshow “beleggen”

Pierre GentDe in Bellegem wonende beursexpert Pierre Van der Vennet (67) is begonnen aan een roadshow die hem langs alle Vlaamse provincies moet brengen. Op maandagavond 23 november doet hij Kortrijk (auditorium Vives) aan. Van der Vennet , die in een eerder leven als topkader werkte voor onder meer Bekaert, Ford en Domo, heeft een hele reputatie verworven met zijn Vlaams Centrum voor Internetbeleggen, kortweg VCIB, dat hij tien jaar terug oprichtte. Het VCIB heeft geen commerciële doeleinden en ook geen banden met financiële instellingen. De bedoeling is om mensen met interesse voor beleggen, wegwijs te maken op de beurs, en dat met behulp van internet. Om dat aan te leren worden ook regelmatig cursussen georganiseerd.

Tijdens de roadshow wil Van der Vennet mondeling tekst en uitleg geven bij zijn methodiek, met bewezen rendementen. “Ik wilde van meet af aan beleggersfreaks samenbrengen om elkaar te helpen bij het maximaliseren van beursbeleggingen omdat ik vond dat de banken niet altijd goede adviezen gaven en bovendien erg hoge kosten aanrekenden”, zegt de beursexpert. “In de praktijk trok ik vooral onervaren maar geïnteresseerde particulieren aan die alles wilden leren over beleggen op de beurs. Via beleggingsseminaries in alle provincies zijn op die manier onze beleggingsclubs tot stand gekomen.”

Van der Vennet en zijn VCIB willen nog altijd alle particuliere beleggers samenbrengen die via een internetbank met aandelenhandel in hun eigen individuele of gemeenschappelijke groepsportefeuille een hoger rendement uit hun spaarkapitaal willen halen. De activiteiten van het VCIB kunnen dus zeker ook interessant zijn voor ondernemers en bedrijfsleiders. “Kenmerkend is dat we aan elkaar de beste informatie doorgeven”, zegt hij. “Door een juiste opsplitsing van het portefeuillekapitaal per handeling (money-management) kan zowat elke belegger een jaarrendement halen van twintig procent, mits een  strikte toepassing van de methodiekregels.” (KC)