Waregem,

Literaire ondernemers, ja, ze bestaan. Piet Coucke van het Waregemse communicatiebureau AB, schreef de voorbije drie jaar in zijn vrije uren aan een thriller die rond deze tijd op de markt komt. Uitgegeven bij Bibliodroom uit Meulebeke.

Het verhaal draait rond een Vlaamse notaris die naar Den Haag afzakt voor een Europees congres maar op zijn hotelkamer wordt vermoord. Christine Ponnet, een introverte tolk, raakt zijdelings bij het onderzoek betrokken. Haar onbevangen kijk op de zaak en de link naar Gent, waar het onderzoek vervolgt, zijn erg waardevol voor de Nederlandse recherche. In die mate zelfs dat ze mee aan de basis ligt van de oplossing van de notarismoord. Maar tussen het plot door wordt ook een spelletje Holland-België gespeeld.

Het boek kreeg de titel ‘Waarvan akte’ mee. Piet Coucke runt samen met zijn vennoot reclame-agency AB (www.ab.be) en is als creatief directeur en copywriter aardig vertrouwd met schrijven. “Een verhaal maken voor een merk of een bedrijf is dagelijkse kost”, aldus de auteur. “Maar een boek schrijven -geen marketingboek – is andere coucke. De combinatie van mijn ingebakken goesting om met taal te spelen, de omgeving haarfijn uit te rafelen en dingen bloemrijk te beschrijven, leidde tot Waarvan akte.”

Een debuut

In een digitale wereld waarbij het papieren boek hard vecht om zijn status te behouden en fictie het meer dan ooit moeilijk heeft, vergt het op zijn minst vijf minuten literaire moed om een debuut te lanceren. Zowel de auteur als de uitgever (Johan Vergote van Bibliodroom uit Meulebeke) zijn zich daar ten volle van bewust. Ze delen het enthousiasme om het boek, de taal en het verhaal. Ondernemingszin deed de rest. Waarvan akte.