Piet ‘SOS’ Huysentruyt laat nooit na om te verrassen. Dit maal doet hij dat met zijn restaurant Likoké door een wereldtour te plannen, ofte ‘Likoké on tour’. Een project waarbij letterlijk de grenzen worden verlegd. “Net zoals artiesten op wereldtournee vertrekken, gaat ons restaurant van begin oktober tot en met 15 maart, met de volledige ploeg op tour”, aldus meesterkok Piet.

Oorspronkelijk ontstond het idee om de geest van Likoké terug te brengen naar Afrika. De in Zuid-Frankrijk gevestigde eettempel van Huysentruyt is immers een  eerbetoon aan de vader van chef Piet Huysentruyt, die vroeger in Congo koffieplantages had. Vandaar ook de  naam ‘Likoké’, zo genoemd naar een vis die in de Congo stroom leeft. De wereldtournee van SOS Piet vertrekt in Kortrijk, de stad waar het allemaal begon met de geboorte van Piet en de familie Huysentruyt. “Wij ontvangen u op het prachtige domein Guldenspoor, naast de Leie, en dit van dinsdag tot zaterdag, voor lunch en diner”, aldus Piet. “Wij bieden een 7-gangen menu aan, aan de prijs van 135 euro per persoon. Voor de wijnliefhebbers hebben we een aangepaste wijnformule, aan 65 euro per persoon of een selecte wijnkaart.”

Na België wordt in december een kleine omweg gemaakt langs Azië, waar Likoké wordt voorgesteld aan en samenwerkt met de grootste chefs en restaurants van Japan (La Cime, Osaka), Bali (Hotel Viceroy) en Singapore (restaurant Andre). De reis leidt vervolgens naar Afrika, voorjaar 2018. “Tussen de wijngaarden, de oneindige bergen van het prachtige stadje Franschhoek op zo’n 40 minuten van Kaapstad, bevindt zich de feestzaal ‘The Conservatory’ en daar sluiten wij onze tournee af”, aldus Piet Huysentruyt.