Piet Huysentruyt geeft kookboek uit in het West-Vlaams

Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek uit... in het West-Vlaams

De boekenbeurs is op til en uitgevers willen dan altijd verrassen met een origineel aanbod. De Tieltse uitgeverij Lannoo van CEO Matthias Lannoo doet dat onder meer met een nieuw kookboek van Piet Huysentruyt. Bijzonder is dat het werk is uitgebracht in het  West-Vlaams. De meesterkok heeft op het vlak van boeken al een hele reputatie opgebouwd. Denk maar aan de successen met “SOS Piet”. Huyzentruyt mag dan wel zijn tenten hebben opgeslagen in Zuid-Frankrijk met zijn restaurant Likoké, toch vergeet hij zijn West-Vlaamse roots niet.

Piet int Westvlams“, de titel van het boek, bundelt naar eigen zeggen “stief hoeie streekherechtn vant zeetje toet int heuvelland”. De recepten zijn bovendien ook in het West-Vlaams, al staat er achteraan ook wel een vertaling in het algemeen Nederlands. Voor zij die het West-Vlaams niet begrijpen. Op het menu en in het boek staan onder meer bloelink me appelmoes, hutsepot van oes moedre, koaskroketn en een eigen versie van lukkn. De gerechten staan gebundeld per streek en uiteraard worden er flink wat streekproducten gebruikt, van Pooperingsjche kruudekoeke tot beuter van Diksmuide. (KC)