Het zijn weer hoogdagen voor meesterkok Piet Huyzentruyt, die zoals bekend zijn kunstjes nu liefst opvoert in het zuiden van Frankrijk. Tijdens de Paasvakantie werd olijke Piet samen met zijn Likoké team verwacht in de plaatselijke sterrenzaak Michel Chabran. Daar kreeg het team de zogenaamde Innovatieprijs Rhône Alpes-Auvergne. Deze onderscheiding wordt toegekend door de bekende restaurantgids Gault & Millau. Huysentruyt kreeg na zijn opening in 2013 al de prijs van “ontdekking van het jaar” en kreeg vervolgens 3 toques en 16.5/20 van de gele gids.

De innovatieprijs die Huyzentruyt nu kreeg werd toegekend omdat het restaurant Likoké het aandurft interessante en gedurfde mengelingen op te voeren in de gerechten, aldus de jury. Er werd daarbij expliciet verwezen naar het gebruik van koffie in bepaalde recepten. Tijdens een demo maakte “SOS Piet” samen met zijn sous -chef Anthony een gerecht klaar met wortel, passievrucht, varken en koffie klaar. Dat we deze prijs ontvangen dankzij het gebruik van koffie is voor mij een dubbele erkenning aangezien het product een knipoog is naar mijn vader die vroeger in Congo koffie plantages had“,  meldt de trotse chef op zijn website. “Het restaurant Likoké is dan ook een volledige eerbetoon aan Walter Huysentruyt die in Congo de bijnaam van Likoké kreeg naar een slimme en ongrijpbare vis uit de Congo stroom.”
Likoké, het Zuid-Franse restaurant van Piet Huyzentruyt, opende de deuren in juni 2013 en werd het jaar daarna onmiddellijk bekroond met een Michelin ster en met drie toques in de Gault & Millau. Piet werkt er nu samen met sous-chef Anthony Stoop en zijn zoon manager Cyriel Huysentruyt.