Het was een oude droom van meesterkok Piet Huysentruyt: de wereld rondtrekken met een soort van ambulante keuken. Vanaf deze week realiseert hij ook die droom en pakt hij uit met een tijdelijk restaurant op diverse locaties. Beginnen doet ‘SOS Piet’ in Kortrijk. Daarna gaat hij op wereldtournee naar het Japanse Osaka, het Indonesische eiland Bali, Singapore en finaal naar Franschhoek in Zuid-Afrika.

Kortrijk krijgt dus de primeur. Van 17 oktober tot 25 november slaat Huysentruyt zijn tenten op aan de Loodwitstraat, op domein Guldenspoor. Voor Likoké on Tour (Likoké is de naam van zijn Zuid-Franse restaurant) werkt hij samen met Kamagurka. De bekende Oostendenaar zal een menukaart tekenen in een soort stripverhaal en ontwierp ook speciale borden. Met zijn culinaire tournée  wil Huysentruyt geld inzamelen voor een Zuid-Afrikaanse organisatie die dagelijks tot 1.400 kinderen te eten geeft. Het goede doel staat dus centraal in de plannen van Piet Huysentruyt.

De stad Kortrijk steunt het initiatief omdat het bijdraagt aan de culinaire uitstraling van de Groeningestad. Dat Piet Huysentruyt kiest voor Zuid West-Vlaanderen heeft zo zijn reden: hij werd met name in Kortrijk geboren. Piet wordt op zijn missie vergezeld van zijn zoon Cyriel.