KNOKKE – Ondernemers hebben doorgaans een groot sporthart. De enen gaan voor joggen, anderen voor een partijtje tennis en ook zeilen is erg in. Piet Lescrauwaet van het West-Vlaamse Channel Sailing speelt gretig in op die zeiltrend, maar wil ook iedereen kansen geven. 

Piet Lescrauwaet staat inmiddels reeds 5 jaar aan het roer van Channel Sailing en kan al een aardig palmares voorleggen als ondernemer. Zo organiseert hij een 50-tal zeil-events per jaar. “Ik gebruikt mijn corporate ervaring als interim manager in internationale bedrijven, om deze bescheiden KMO verder uit te bouwen”, aldus Lescrauwaet. “Channel Sailing heeft een vloot van 10 zeiljachten en is vorig jaar verhuisd van Zeebrugge naar de splinternieuwe jachthaven van Cadzand Bad. Van daaruit worden de zeil-events georganiseerd.”

Het zeilseizoen komt begin mei stilaan op gang. Naast events, verhuurt Channel Sailing ook haar jachten met als belangrijke troef dat een vrijwillige schipper de onervaren, maar toch geïnteresseerde klant zonder meerkost  begeleidt. “Wij willen de zeilsport dus ook wel democratiseren”, zegt Lescrauwaet. “Zeilen moet er dus echt voor iedereen zijn.”